Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!!!







Κατόπιν της χθεσινής «Έκθεσης ιδεών» του κ. Κυριακόπουλου στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε θα θέλαμε στα πλαίσια ανίχνευσης της νομιμότητας την οποία επικαλούμαστε όλοι να παραθέσουμε τα εξής στοιχεία:

11)   Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Διοικητής του Γ.Ν.Αιτωλοακαρνανίας κ. Βλάχος εκχώρησε αρμοδιότητες στον Αναπληρωτή Διοικητή (Αρ. Πρωτ. ΓΔ 3320/24-12-2013). Μέσα σε αυτές τις αρμοδιότητες και συγκεκριμένα στην Υπ Αρίθμ. 10 αναφέρει «Εισηγείται  στον κοινό Διοικητή την τοποθέτηση Προϊσταμένων των Τμημάτων και Γραφείων του Νοσοκομείου του» αντί για αυτό ο κ. Κυριακόπουλος καθ’ υπέρβαση αρμοδιοτήτων με την Υπ. Αρίθμ. Γ.Δ.2 /9-1-2014 Απόφασή του προέβη παρανόμως σε τοποθέτηση Προϊσταμένων σε διάφορα τμήματα της Υποδιεύθυνσης Διοικητικού, τοποθετώντας μάλιστα υπαλλήλους οι οποίοι δεν πληρούν τα προσόντα τα οποία προβλέπονται από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε καταγγελία του σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ και σε παραίτηση τον Αναπληρωτή Υποδιευθυντή Διοικητικού. Παραίτηση η οποία έγινε παρανόμως αποδεκτή από τον κ. Κυριακόπουλο διότι όπως είναι γνωστό το όργανο (ο Διοικητής)το οποίο είναι αρμόδιο να ορίζει Αναπληρωτές Προϊσταμένους Υποδιεύθυνσης είναι και το μόνο αρμόδιο να δέχεται τις παραιτήσεις τους.

)    2)Σε συνέχεια του προηγούμενου με την Υπ’Αριθμ. 11 αρμοδιότητα εκχωρείται ή   ‘’εισήγηση στον κοινό Διοικητή για την ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένων Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τομέα μέχρι την πλήρωσή τους’’. Πάλι κάνοντας υπέρβαση καθηκόντων ο κ. Κυριακόπουλος αποφάσισε την τοποθέτηση σε θέση Προϊσταμένου Υποδιεύθυνσης Διοικητικού (αρ. πρ. Γ.Δ. 280-30/10/2014) υπάλληλο ο οποίος δεν πληροί τα προσόντα της θέσης έτσι όπως αναφέρονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.

   3) Με την υπ’αρ. 5 αρμοδιότητα που του εκχωρήθηκε έχει την ευθύνη να «Εισηγείται στο Ενιαίο ΔΣ την ανέγερση, επέκταση, αναδιάταξη και ανακατανομή των κτιριακών και λοιπών υποδομών του Νοσοκομείου του» κάνοντας υπέρβαση και αυτής της αρμοδιότητας προχώρησε σε αλλαγές στους χώρους χωρίς καμία εισήγηση. Μάλιστα προέβη και σε αλλαγή χρήσης χώρου στο νέο κτίριο κάτι το οποίο είναι παράνομο και ελλοχεύει τον κίνδυνο επιβολής ιδιαίτερα μεγάλου προστίμου(σχετικό έγγραφο αρ.πρ. 4387-4/9/2014 της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής). Μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες του Σωματείου για αυτές τις αλλαγές και την μη εφαρμογή προηγούμενων αποφάσεων για μετεγκατάσταση του Φαρμακείου (αρ.πρ. 2120-28/02/2013)  ο κ. Κυριακόπουλος έφερε το θέμα στο Δ.Σ. Γ.Ν.Αιτωλοακαρνανίας στις 2/7/2014!!!!!!!!!!

    4) Κατά τη διάρκεια διαθεσιμότητας των οδηγών χρησιμοποιούσε παρανόμως υπάλληλο (οδηγός) ο οποίος ήταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για την κίνηση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου κάτι το οποίο είναι παράνομο και καταγγέλθηκε τόσο από το Σύλλογο Εργαζομένων όσο και από την ΠΟΕΔΗΝ (αρ.πρ. 3004-28/04/2014). Μάλιστα υπήρξε και απόφαση του Διοικητή Γ.Ν. Αιτ/νιας Αρ.Πρ. Γ.Δ. 454-2/5/2014 η οποία ορίζει ότι «απαγορεύεται αυστηρώς υπάλληλος ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, να εκτελεί οποιοδήποτε καθήκον του Νοσοκομείου». 

    5) Συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μην εφαρμόζει τις διατάξεις του Νόμου 4057(Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων)όσο αφορά το Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κάτι το οποίο του έχει καταγγελθεί και με έγγραφο της ΠΟΕΔΗΝ  (Αρ.Πρ. 3676-10/10/2014)ενώ αντίθετα έχει προβεί σε πειθαρχική δίωξη ενάντια σε Διευθυντή Ιατρικού Τομέα για την εκφορά γνώμης σε σχέση με τον τρόπο διοίκησης της Νοσηλευτικής Μονάδας, κάτι που βρήκε αντίθετη σύσσωμα την Ιατρική Κοινότητα (Αρ.Πρ. 9635/16-09-2014).

    6) Παρενέβη στην προμήθεια ιατρικών βοηθημάτων παρακάμπτοντας τις Τεχνικές Προδιαγραφές που είχαν τεθεί κάτι το οποίο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση χειρουργικών περιστατικών. Γεγονός το οποίο έχει καταγγελθεί από τους Ιατρούς (Αρ. Πρ. 4668-5/5/2014, 6451-19/6/2014).

    7) Άλλαξε τις Τεχνικές Προδιαγραφές για την Συντήρηση Η/Μ Εγκαταστάσεων στη Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου από αυτές που είχαν μπει στον Τακτικό Διεθνή Διαγωνισμό για το Γ.Ν.Αιτ/νιας και οι οποίες είχαν εγκριθεί από την Ε.Π.Υ.(αρ.πρ. 7149-7/7/2014, 7371-11/7/2014, Διακήρυξη 11409/2013). Αποτέλεσμα αυτού είναι να μένουν κενές βάρδιες από Ηλεκτροτεχνίτη οι οποίες καλύπτονται με ετοιμότητα!!!!!!

    8) Υπέγραφε παράνομα προγράμματα εφημεριών αφήνοντας ακάλυπτες μέρες εφημερίας από ειδικευμένο Ιατρό στην Παθολογική Κλινική.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία τα οποία μαζί με την αναφορά μας στον Εισαγγελέα είναι στη διάθεση κάθε αρχής.

Τελειώνοντας με το θέμα της «νομιμότητας» θα θέλαμε να πούμε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ραγδαία υποβάθμιση των δομών υγείας στο Νομό, της κρίσης του κ. Κυριακόπουλου για την ανάγκη ύπαρξης Καρδιολογικής Κλινικής ή μη, καθώς και την προκήρυξη μόνο 3 Επικουρικών Καρδιολόγων (2 για το Αγρίνιου και 1 για το Μεσολόγγι όταν έχουν μείνει από τους 11 που προβλεπόταν για το Νομό μόνο 4 και ο ένας να τελεί υπό παραίτηση)κυρίως όμως η μη πραγματοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου μας κάνει να πιστεύουμε ότι η παραμονή σε αυτή την κατάσταση αποτελεί υλοποίηση σχεδίου διάλυσης των Δομών Δημόσιας Υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Το Μέλλον της Υγείας στον Νομό είναι υπόθεση της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου