Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Λ. Γρηγοράκος: Η ανεπάρκεια των δύο διοικητών είναι δεδομένη...

Τις παραιτήσεις των δυο διοικητών των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, ζήτησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στον Alpha 9.89.
Μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τη δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε στις καρδιολογικές κλινικές των δυο νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου, που ουσιαστικά έμειναν χωρίς γιατρό τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι ήταν ενήμερος και ζήτησε τις παραιτήσεις των διοικητών. «Υπάρχει μια αδυναμία διοίκησης των νοσοκομείων, υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα, και οι δυο διοικήσεις δεν μπορούν να σταθούν. Είχα διαπιστώσει την αδυναμία διοίκησης στα δυο νοσοκομεία κατά την επίσκεψη μου εκεί πριν δυο μήνες, βλέποντας και τα προβλήματα. Ότι μου ζήτησαν το έκανα. Φαίνεται όμως ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι δεν μπορούν να συνυπάρξουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στο νομό. Ζήτησα λοιπόν τις παραιτήσεις και των δυο», υπογράμμισε ο κ. Γρηγοράκος, προσθέτοντας ότι έχει επισκεφθεί και την 6η ΥΠΕ.
«Η ανεπάρκεια των δυο διοικητών είναι δεδομένη και ζήτησα τις παραιτήσεις τους για να επιστρέψουν πίσω οι γιατροί, οι οποίοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους διοικητές», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός. Συνεχίζοντας συμπλήρωσε ότι είναι έτοιμος για την αντικατάστασή τους, αν και κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η συγκυβέρνηση δημιουργεί κωλύματα, εννοώντας προφανώς ότι κάποιοι διοικητές έχουν τοποθετηθεί από το ένα κόμμα και κάποιοι από το άλλο, που σήμερα κυβερνούν τη χώρα. Τόνισε, όμως, ότι όλα έχουν τα όριά τους και αυτές οι δεσμεύσεις είναι μέχρι ενός σημείου. «Δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη στιγμή ότι τα δυο νοσοκομεία, με τόσους πολλούς γιατρούς, δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Για παράδειγμα υπάρχουν 6 ορθοπεδικοί, εκ των οποίων οι 4 διορίστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Μου ζήτησαν καρδιολόγους και παθολόγους», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Γρηγοράκος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σπ. Χαριτάτου ο ένας εκ των δυο διοικητών επρόκειτο να επισκεφτεί το υπουργείο για να συναντήσει τον ίδιο τον Αναπληρωτή Υπουργό. Η απάντησή του κ. Γρηγοράκου ήταν: «Ότι και να κάνει έχει πάρει ήδη την παραίτηση του».
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ζήτησε από το διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής Μεσολογγίου, να αναλάβει την κλινική του Αγρινίου και εφόσον βρεθούν καρδιολόγοι, κάποια στιγμή θα καλυφθεί και η κλινική του Μεσολογγίου.


Από: http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου