Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ



Συνάδελφοι-ισσες

Πριν από περίπου 2 χρόνια με κάποιους συναδέλφους ,προκειμένου  να συμβάλουμε στον αγώνα ενάντια στη σφαγή που δεχόμαστε ως εργατική τάξη , φτιάξαμε στο Νοσοκομείο μας  την Αριστερή Συσπείρωση  Υγειονομικών 

Μάλιστα είχαμε κυκλοφορήσει   και ανακοίνωση με βάση τις δεσμεύσεις  για τη στάση που θα ειχαμε ως παράταξη ,ως μελη του σωματείου  καθώς και το πολιτικό πλαίσιο μας οσο αφορά την δράση μας στο Σύλλογο.


Ένα στοιχείο που τονίζαμε  τόσο σε αυτή την ανακοίνωση αλλά και σε κάθε Συνέλευση του Συλλόγου είναι μια  άλλη αντίληψη για τη συμμετοχή στα κοινά. Δηλαδή η αλλαγή της άποψης  ότι το Δ.Σ. είναι το όργανο που κυριαρχεί με τους  «φωστήρες» συνδικαλιστές  να είναι αυτοί που τα ξέρουν όλα, αλλά  και  αυτοί τους οποίους  μπορούμε να χρησιμοποιούμε  ως άλλοθι της δικής μας αδράνειας.   
                    
                                                                                                                                   Γιαυτό και σε κάθε Γ. Συνέλευση ήταν αυτονόητο για εμάς ότι  θέταμε τις παραιτήσεις μας στη διάθεση του σώματος ως το ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ του Συλλόγου.


Την  Τρίτη που μας πέρασε  έγιναν εκλογές  για εκλογή αντιπροσώπων για το Νομαρχιακό  Τμήμα της ΑΔΕΔΥ , στις οποίες η παράταξη  της Ταξικής Συσπείρωσης ήρθε πρώτη με μεγάλη διαφορά από τη δική μας (η όποια  ισοψήφησε με την άλλη παράταξη που συμμετείχε).  


      Η προτίμηση που δείξατε ως εργαζόμενοι  κάνει σαφές  ότι η συγκεκριμένη παράταξη αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη  άποψη μέσα στο Σωματείο.


Για τους παραπάνω λόγους και επειδή πιστεύω ότι ο ρόλος του πρόεδρου είναι αυτός του συντονιστή και όχι άλλη μια γραμμή στη πολιτική κάρτα καθενός   υποβάλλω την παραίτηση μου από πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου.  
                                                                                         

      Φυσικά είναι αυτονόητη και η  παραίτηση μου από το Δ.Σ. αν ζητηθεί από την επόμενη  Γενική Συνέλευση.

                                                                        Δημήτρης  Τουμαράς
                            μέλος της  Αριστερής  Συσπείρωσης   Υγειονομικών  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου