Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

50 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ!!!




Ακούμε συνέχεια από τους «αρμόδιους φορείς» ότι το νοσοκομείο μας δεν κινδυνεύει από τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο και να μην ανησυχούμε ούτε οι εργαζόμενοι ούτε η τοπική κοινωνία!!!
Στη Real news της Κυριακής  23/9 και στη σελίδα 48 δημοσιεύτηκε άρθρο της Αιμιλίας Σταθάτου με τίτλο: 50 νοσοκομεία  λιγότερα-το νέο σχέδιο του υπουργείου αλλάζει τα πάντα στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.
Πιο κάτω παραθέτουμε απόσπασμα από αυτό το άρθρο:
«….Στην επαρχία δημιουργούνται 28 ομάδες-κορμοί νοσοκομείων. Περισσότερα από πενήντα νοσοκομεία είτε αλλάζουν ταυτότητα είτε λετουργούν ως παράρτημα του νοσοκομείου-κορμού της περιοχής-πχ. εξωτερικά ιατρεία.
One Day Clinic
Κάποια από αυτά μετατρέπονται σε One Day Clinic, δηλαδή σε μονάδα για ιατρικές πράξεις που δεν απαιτούν διανυκτέρευση. Ορισμένα από τα νοσοκομεία για τα οποία έχει προταθεί να ενοποιηθούν ή να αλλάξουν ταυτότητα ,αποκτώντας μία εξειδίκευση στην παροχή των υπηρεσιών, είναι τα εξής:Γρεβενών, Μποδοσάκειο ,Λάρισας Τρικάλων, Καρδίτσας Λιβαδειάς Θήβας Κοζάνης Μαμάτσειο, Βενιζέλειο ,Κατερίνης ,Κυπαρισσίας,Καστοριάς,ΜεσολογγίουΧατζηκώστα,Κύμης Κυπαρισσίας Πρέβεζας κλπ.
Επίσης τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας ενοποιούνται, σε επίπεδο διοικητικών και ιατρικών υπηρεσιών, με νοσοκομεία του ΕΣΥ που βρίσκονται στην ίδια πόλη.»
Το τι πλήγμα θα είναι τέτοιου είδους εξελίξεις για την υγεία στη περιοχή δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΤΕ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!
                                                                                         Δημήτρης  Τουμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου