Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αύριο όλοι στους δρόμους

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Συνάδελφοι-σες,

Οι ώρες που ζούμε είναι ώρες ευθύνης για μας και τα παιδιά μας, για τους ασθενείς μας. 




Πόσο άλλο θα ανεχτούμε να μένουμε απλήρωτοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας - πρόνοιας; Να μας παίρνουν πίσω και αυτά τα ψίχουλα με τα χαράτσια, τη φορολογία, την ακρίβεια; Πόσο θα ανεχτούμε να καταργούνται ολόκληρα δημόσια νοσοκομεία όπως του ΙΚΑ, να λειτουργούν όσα μείνουν ως επιχειρήσεις με πληρωμές των ασθενών; Μέχρι πότε θα θησαυρίζουν οι όμιλοι της υγείας, οι φαρμακοβιομηχανίες από τη ληστεία των εργαζομένων τους και των ασθενών «πελατών»; 

Μήπως μέχρι να «εξυγιανθεί» το σύστημα υγείας; Να σωθεί η χώρα και μετά να μας δώσουν πίσω «κάποια» από τα δικαιώματά μας; Όταν γίνει καλή η Ε.Ε., ή όταν έρθει η ανάπτυξη;


ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Γιατί όσο απειλούνται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από το βάθεμα της κρίσης, τόσο πιο λυσσασμένα οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. θα επιτίθενται στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ δεν υπάρχει εναλλακτική για τους εργαζόμενους Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί η επίθεση, η μαζική κατρακύλα, η εξαθλίωση. Όσο και να θέλουμε, να ελπίζουμε και να περιμένουμε «κάτι» άλλο, είναι μονόδρομος ο αγώνας αντίστασης αλλά και ανατροπής της πολιτικής υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων.
ΤΩΡΑ αποφασιστικά να δυναμώσουμε την πάλη. Να ξεπεράσουμε τους διαχωρισμούς που αποδυναμώνουν τους αγώνες μας, π.χ. ειδικευμένοι- ανειδίκευτοι γιατροί, μικρά- μεγάλα νοσοκομεία, μόνιμο εργαζόμενοι – ΜΚΟ. Είναι αυταπάτη ότι κάποια ειδικότητα, κλάδος μπορεί να ανακόψει μόνος τους την επίθεση. Στον πόλεμο απαντάμε με ενότητα και κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, νέων γυναικών από τα λαϊκά στρώματα. 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ

Για να εμποδίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Απαντάμε στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, στην καταστολή των αγώνων.

Παλεύουμε για πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα νοσοκομεία, στα προνοιακά ιδρύματα, στα ασφαλιστικά ταμεία όσα χρήματα χάθηκαν με το κούρεμα. Να μη συγχωνευτεί- κλείσει καμία κλινική, τμήμα, ΚΥ, δημόσιο νοσοκομείο ή του ΙΚΑ.

Να μη γίνει καμία μείωση στους μισθούς, να καλυφθούν όλες οι απώλειες στους μισθούς των υγειονομικών και με προτεραιότητα στους ΥΕ και ΔΕ. Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους εργολάβους, οι επικουρικοί, στις ΜΚΟ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν τώρα οι πληρωμές των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία - πρόνοια για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Νικολόπουλος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου