Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



Κατατέθηκε σήμερα στην Eισαγγελέα Μεσολογγίου αναφορά του Συλλόγου σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργούν οι πρόσφατες αποφάσεις του κου Κυριακόπουλου καθώς και για την κατάσταση  που επικρατεί αναφορικά με τις εφημερίες στην Παθολογική Κλινική.

Το πλήρες κείμενο είναι το παρακάτω:

  ΠΡΟΣ : Kα  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου
  Kοιν. :   Aναπληρωτή Υπουργό Υγείας
               Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου 
              Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

          Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι : 

Ο Αναπληρωτής Διοικητής  του Γενικού Νοσοκομείου  Αιτ/νιας και υπεύθυνος διοίκησης της Νοσηλευτικής  Μονάδας Μεσολογγίου κος Κυριακόπουλος Γεώργιος:

·        Άφησε χωρίς Επιμελητή , αλλά μόνο με  ανειδίκευτους ιατρούς , την Παθολογική Κλινική (βάζοντας σε κίνδυνο το επίπεδο νοσηλείας των ασθενών που νοσηλεύονταν) την Παρασκευή 26/9, το Σάββατο 27/9, την Πέμπτη 2/10, την Κυριακή 5/10 καθώς και χθες Δευτέρα 6/10   κάτι που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ . Αυτό το έχει επαναλάβει  και το προηγούμενο διάστημα παρόλες τις καταγγελίες τόσο του Ιατρικού Συλλόγου όσο και των ίδιων των ιατρών που καλύπτουν την κλινική (έγγραφα των οποίων αντίγραφα με αρ. πρωτ. 9951/26-9-14 , 9958/26-09-14, και 10065/30-09-14 σας επισυνάπτουμε).

·        Με πρόσχημα την  «εξοικονόμηση πόρων» με απόφαση του στις 1/10 η οποία κοινοποιήθηκε στις 2/10 αποφάσισε τα εξής:      

 α) κατάργησε την  βάρδια Βοηθού Θαλάμου τις νύχτες ,τις Κυριακές και τις      Αργίες!!!

β)κατάργησε τις αντίστοιχες βάρδιες Τραυματιοφορέων-Επιμελητών στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού!!!!

γ) κατάργησε τις αντίστοιχες βάρδιες Νοσηλεύτριας!!! στο Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας!!!!

δ) ζήτησε την αλλαγή του προγράμματος του Ακτινολογικού και την κάλυψη με ένα άτομο ανά βάρδια!!!! 

ε)τέλος κατάργησε τις βάρδιες για τη λειτουργία του Τηλεφωνικού Κέντρου  τις  νύχτες ,τις Αργίες και το απόγευμα της Κυριακής!!!! 

Οι αποφάσεις του αυτές, που τις έβαλε σε εφαρμογή από την Πέμπτη ,είχαν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Για παράδειγμα το τηλεφωνικό κέντρο του 166 μεταφέρθηκε μέχρι αργά το βράδυ στη Πάτρα. Κάτι που επιβεβαιώνει και με ρεπορτάζ το  WWW.ΟΝΑΙRNEWS.GR . Κατόπιν της ανάρτησης  του ρεπορτάζ ξαφνικά το 166 άρχισε να κτυπάει στο γραφείο Νοσηλευτών στο ΤΕΠ. Εδώ να πούμε ότι αυτές τις βάρδιες υπάρχει μόνο μια νοσηλεύτρια ανά βάρδια και της οποίας η θέση είναι στην αίθουσα των Επειγόντων και όχι να κάνει τη δουλεία της τηλεφωνήτριας!!! Φανταστείτε να είναι μέσα στη αίθουσα και την ίδια στιγμή να κτυπάει το τηλ. του 166 προκειμένου να ζητήσει βοήθεια κάποιος.!!! 

Την ίδια στιγμή όποιος καλούσε το κέντρο μέσω του τηλ. που ήξερε και χρησιμοποιούσε (2631360100) ,ακόμα και πολλές φορές αντί του 166, έμενε με το ακουστικό στο χέρι αφού δεν απαντούσε κανείς. 

Για το θέμα αυτό έγινε παράστασή μας και στον αστυνομικό υπηρεσίας του Α.Τ. Μεσολογγίου .

Καταλαβαίνετε το πόσο επικίνδυνα για όλους , πολίτες και εργαζομένους, γίνονται τα πράγματα και πόσο το επίπεδο των παρεχόμενων Υπηρεσιών υγείας με τις ανωτέρω ενέργειες του Αν. Διοικητή πέφτει κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας.

 Υ.Γ. Εκτός των ανωτέρω εγγράφων σας καταθέτουμε και ανακοινώσεις τόσο του συλλόγου μας όσο και του Σωματείου Προσωπικού  Ε.Κ.Α.Β. αναφορικά με τα προβλήματα που απορρέουν από τις ανωτέρω ενέργειες.

                                       
 Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου