Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   
                                                                                                                                                                                                                                              nosomeso@gmail.com                                            Μεσολόγγι    26/09/14   
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 24/09/14  συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων , του Δημάρχου της Ι.Π.  Μεσολογγίου κ. Καραπάνου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. Κοσμά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο. Η συνάντηση έγινε , κατόπιν αιτήματος των ανωτέρω και συνολικά των φορέων της περιοχής , με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας.

Στη συνάντηση αυτή έγινε αποτίμηση των δεσμεύσεων του Αν. Υπουργού κατά την επίσκεψη του αρχές Αυγούστου στο Νοσοκομείο μας. Αποτίμηση που είχε θετικό πρόσημο αφού : 

 -Yπογράφησαν ήδη οι θέσεις 4 μονίμων ιατρών που εκκρεμούσαν από προκήρυξη του 2009.

-Δόθηκε ήδη, κατά δήλωση του κ. Γρηγοράκου ,το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να γίνει η μεταφορά του αξονικού από το παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου στο δικό μας Νοσοκομείο.

Στη συνεχεία η συζήτηση επικεντρώθηκε στα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες της περιοχής (ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων, λειτουργία κλινικών όπως καρδιολογική - παθολογική κ.α.)

Σε αυτή ο Αν. Υπουργός κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε για :

-Tην προκήρυξη 3 θέσεων επικουρικών ιατρών (παθολόγου-καρδιολόγου-νεφρολόγου)

-Την προκήρυξη θέσεων μονίμων ιατρών για το Νοσοκομείο μας .Προκήρυξη που θα γίνει άμεσα αφού έχει υπάρξει ήδη, κατά δήλωση του ,έγκριση.

-Την ανάκληση της μετακίνησης του καρδιολόγου από το Νοσοκομείο μας για εφημερίες στο Αγρίνιο με αποτέλεσμα τη μη λειτουργία για πάνω από μισό μήνα της Καρδιολογικής του Νοσοκομείου μας.

Η υλοποίηση  άμεσα αυτών των δεσμεύσεων από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου θα δώσει μια μεγάλη ανάσα  τόσο στο Νοσοκομείο μας (κάτι που το έχει απόλυτη ανάγκη) όσο και συνολικά στην Υγεία στο Νόμο μας.

Αναμένουμε λοιπόν την υλοποίηση τους.

Τελειώνοντας θα θέλαμε ως Σύλλογος να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ   στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και στο Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Καραπάνο  τόσο για την ιδιαίτερης σημασίας συμμετοχή τους στη συνάντηση αυτή όσο και για όλες τις ενέργειες τους στον αγώνα να κρατηθούν όρθιες οι Δομές Υγείας στο Νόμο.


ΤΟ  Δ.Σ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου