Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι τον τελευταίο καιρό ,ειδικά μετά από την κατάθεση στην Εισαγγελία της αναφοράς του Συλλόγου καθώς και των πρόσφατων Γενικών Συνελεύσεων παρατηρείται  από πλευράς του Αν. Διοικητή προσπάθεια επιβολής μέτρων ελέγχου-τιμωρίας όπως  η αναμόχλευση του ωραρίου και το «παρουσιολόγιο» .

          Αυτό μάλιστα όχι προς όλο το προσωπικό αλλά προς μια μερίδα εργαζομένων  που ανήκουν σε συγκεκριμένη Υπηρεσία .

Όπως όλοι ξέρουν όλα αυτά τα χρόνια το  Νοσοκομείο λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο ο οποίος δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα στην εφαρμογή του.

Η αναμόχλευση ξανά του ίδιου θέματος έχει σαν αποτέλεσμα :

·        Την διατάραξη της εργασιακής ομαλότητας (  θέμα αλλαγής βαρδιών)
·        Την προσβολή της θέσης του προϊστάμενου ,ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος ,λόγω της θέσης του να ελέγχει την παρουσία του προσωπικού. Άραγε τόσα χρόνια  οι προϊστάμενοι , που κατάρτιζαν τα εβδομαδιαία προγράμματα εργασίας, που ενημέρωναν την επόμενη μέρα την Διοίκηση για τυχόν αλλαγές –προβλήματα στο πρόγραμμα εργασίας  δεν επιτελούσαν το καθήκον τους και χρειάζεται ειδικά ΤΩΡΑ η αλλαγή του τρόπου καταγραφής?
·        Ένας υπάλληλος ο οποίος εκτελεί μόνος του βάρδια να ελέγχει τον εαυτό του για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησής του. Αν αυτό δεν είναι «θέατρο του παραλόγου» και προσβολή της κοινής λογικής τότε τι να πούμε.

 Ο Σύλλογος θεωρεί ότι τέτοιου είδους «πειθαρχικά μέτρα» με επίφαση «την επίκληση της νομιμότητας»   σχετίζονται με τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων και έχουν σκοπό την δημιουργία αρρωστημένου κλίματος εντός του εργασιακού χώρου. Ό Σύλλογος αντιδρώντας σε αυτό το παιχνίδι του κ. Κυριακόπουλου καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τις μέχρι σήμερα φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να μείνει το Νοσοκομείο όρθιο και να απαξιώσουν τέτοιες συμπεριφορές ακολουθώντας την μέχρι τώρα πρακτική στη καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Επίσης καλεί τους υπεύθυνους να πάρουν επιτέλους την ευθύνη της κατάστασης στα χέρια τους γιατί θα είναι συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα που θα προκύψουν .

Τις παρεμβάσεις αυτές του Συλλόγου, να μπεί ένα τέλος στο θέατρο του παραλόγου που βιώνουμε και στην αυθαιρεσία μιας διοίκησης που η ίδια η πολιτική ηγεσία την χαρακτήρισε ανίκανη έχει την πλήρη στήριξη της Ομοσπονδίας όπως αποτυπώθηκε τόσο στην τελευταία Γενική Συνέλευση όσο και στην παρέμβαση στην Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας .
                                        

Το Δ.Σ.
                                                           

                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου