Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΕΔΗΝ 27.06.2014



Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε στη συνάντηση με την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 26/06/2014 ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Επίσης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική που επιβάλλουν οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ. Μέσα από το Σύστημα Αξιολόγησης η κυβέρνηση επιδιώκει την συρρίκνωση και την Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας. Επιδιώκει νέες μειώσεις στους μισθούς των Υγειονομικών, την διαρκή κινητικότητα και την σύσταση της νέας δεξαμενής Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων.

Βρισκόμαστε στο τέλος του Ιούνη ημερομηνία επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές των Νοσοκομείων και όμως οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, των Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ απέτρεψαν τον επιμερισμό των ποσοστών.
Μάλιστα Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν το πράττουν με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.
Πάνω από 30.000 Υγειονομικοί αρνούνται ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στο ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ της ΠΟΕΔΗΝ και ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΥΓΙΕΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Οι υπογραφές άρνησης συνεχίζονται. Αναμένεται η καθολική μας άρνηση.
Συνεχίζουμε Δυναμικά την αγωνιστική πορεία ανατροπής του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Γενικών Συμβουλίων της ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ.
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 30/06/2014 κηρύσσουμε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης προβολής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών, νέες δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα) με αιχμή την κατάργηση του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις των γραφείων της Διοίκησης και Προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία. Ενημέρωση των πολιτών για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις εμπορευματοποίησης των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών.
Την ίδια ημέρα 30/06/2014 πραγματοποιούνται συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 15:00μ.μ.. Στην ΑΘΗΝΑ το ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών σε ένδειξη Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών.
Από 1 Ιουλίου, τα Σωματεία καθημερινά δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την ανατροπή του νόμου και τη Συλλογή των φύλλων Αξιολόγησης στα Σωματεία. Η Ε.Ε. και το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ είναι στη διάθεση των Σωματείων να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις δράσεις και τις παρεμβάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 09/07/2014 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των Δημοσίων Υπαλλήλων με Συγκεντρώσεις και Πορείες σε όλη τη χώρα.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.
ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τον αγώνα λόγω καλοκαιριού. Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Αμέσως μετά την Απεργιακή Κινητοποίηση πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις και νέα Συνεδρίαση της Ε.Ε. για κλιμάκωση του αγώνα.
Θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κο. Κεγκέρογλου αρμόδιο για θέματα Πρόνοιας.
Στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι Πρόεδροι των Σωματείων των Προνοιακών Μονάδων για να αναδείξουμε τα ζητήματα των μετακινήσεων, της έλλειψης Οργανισμών, των οφειλόμενων νυχτερινών, αργιών κ.α.
Δεν υπογράφουμε την καταδίκη του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας. Δεν υποθηκεύουμε το εργασιακό μας ΜΕΛΛΟΝ.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου