Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας για να περάσουν και νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος της Υγείας του λαού , υπόσχονται πως θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες Υγείας με την κατάργηση νοσοκομείων ότι δε θα γίνουν απολύσεις και φοβερίζουν με νέα χαράτσια αν αντισταθούμε στα σχέδια τους!
Με τους πρόσφατους Οργανισμούς των νοσοκομείων καταργήθηκαν κενές οργανικές θέσεις κι επομένως οι εργαζόμενοι μπορεί να θεωρηθούν αν όχι τώρα, σίγουρα  σε επόμενη φάση, «υπεράριθμοι».
Μερικοί λένε ότι οι υπουργοί Υγείας ήταν «άσχετοι», «διεστραμμένοι», «δεν είχαν σχέδιο».
Την αλήθεια την είπε το ίδιο το υπουργείο Υγείας. Πως τα μέτρα αυτά είναι προαποφασισμένα εδώ μια δεκαετία και βρέθηκε τώρα η κατάλληλη ευκαιρία - εν μέσω κρίσης - να εφαρμοστούν «χωρίς να ανοίξει μύτη», όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Υγείας.
 Οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις και οι διαθεσιμότητες δεν αφορά μόνο τα Νοσοκομεία Αθήνας  και Θεσσαλονίκης (ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα για  δεύτερο κύκλο «κινητικότητας» που θα αφορά νοσοκομεία της επαρχίας)  αλλά  θα επεκταθούν  σε όλους  τους φορείς  υγείας, αφού τα σχέδια της κυβέρνησης και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. έχουν συγκεκριμένους στόχους:
·        Περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργούν με δικά τους έσοδα, δηλ.  με 5ευρω εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία και 25ευρω για την εισαγωγή του ασθενούς στο δημόσιο νοσοκομείο, πουλώντας εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπεία.
·         Όσες δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν είναι τυχαίες οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού για αύξηση των εισιτηρίων .

Στις 23 Αυγούστου πρέπει όλοι οι υγειονομικοί, οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, ασθενείς, άνεργοι να είναι έξω από το υπουργείο Υγείας.
 Να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στις καταργήσεις νοσοκομείων, ενάντια στις διαθεσιμότητες, ενάντια στα νέα μέτρα που επιχειρεί να περάσει εκβιαστικά η κυβέρνηση σε βάρος της Υγείας του λαού.
Να διαψεύσουν το υπουργείο Υγείας που λέει πως ο λαός θέλει τις μεταρρυθμίσεις. Ο λαός έχει πληρώσει με βαριά φορολογία, με εισφορές, με απευθείας πληρωμές και τώρα λένε πως «δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία».
 Και η οικογένεια, ο άνεργος, ο χαμηλόμισθος, ο συνταξιούχος πού θα βρουν τα λεφτά; και μάλιστα για ένα θέμα «ζωής και θανάτου» όπως είναι οι υπηρεσίες Υγείας;
          Στον παραπάνω ταξικό εκβιασμό, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να θέσουν και να παλέψουν την δική τους θέση:  ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ανεξάρτητα οικονομικής , εθνικής ή ταξικής καταγωγής.

                  
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου