Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Προς:
·         Eργατ. Κέντρο  Μεσολογγίου
·        Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ
·        Ιατρικό Σύλλογο Μεσολογγίου.
·        ΕΙΝΑΑ (3μελης Nοσοκ. Μεσολ.)
·        Συλλ.Εκπαιδ. Α΄βαθμιας Εκπ. Μεσολ.
·        Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου
·        Α΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
·        Φαρμακευτικός Συλ. Μεσολογγίου.
·        Σωματείο. Εργαζ. Δημου Ι.Π. Μεσολ.
·        Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Φίλοι-ες
Σε συνέχεια της επικοινωνίας που έχουμε αναπτύξει όλο αυτό τον καιρό ερχόμαστε να σας καταθέσουμε κάποιες σκέψεις και προτάσεις.
Όλοι βιώνουμε τα τρία τελευταία χρόνια μια σφοδρή επίθεση σε κάθε πλευρά της ζωής μας.
Επίθεση που αυξάνει τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια. Αποτέλεσμα της είναι όχι μόνο να διογκώνεται η ανισότητα (οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι) αλλά ολόκληρα τμήματα του πληθυσμού να οδηγούνται στην εξαθλίωση . Παραδείγματα ΔΥΣΤYΧΩΣ έχουμε όλοι μας. Απέναντι σε όλη αυτή την πολεμική πρέπει να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο αγώνα .
Να ξεπεράσουμε δισταγμούς ,φοβίες ,ατομικές λογικές. Η επίθεση είναι σε όλο το φάσμα της ζωής μας και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε . Τώρα μια πρέπει να είναι η απόφαση αγώνας μαζικός. Γι αυτό και χρειάζεται ανάπτυξη νέων μορφών συλλογικότητας .
 Να σταθούμε στο πλάι του διπλανού μας ανεξάρτητα αν είναι στο δημόσιο ,εργάτης ,επιστήμονας ,έμπορος ,άνεργος ,νέος ή γέρος.
Μαζί να βρούμε τρόπους επικοινωνίας και αντίστασης.
Με βάση τα παραπάνω  ζητάμε να γίνει μια πρώτη συνάντηση όλων των φορέων  ( ή το λιγότερο όσων φορέων συμφωνούν αρχικά με την παραπάνω πρόταση) το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να μπουν τα θεμέλια για ένα τέτοιο συντονισμό.
Το διαδικαστικό σε σχέση με τον τόπο και το χρόνο θα μπορούσαν να το αναλάβουν το Εργ/κο Κέντρο μαζί με το Νομ .Τμήμα ΑΔΕΔΥ.
Επίσης θετική εξέλιξη θα ήταν αν οι φορείς ερχόταν με αποφάσεις και προτάσεις Γενικών Συνελεύσεων τόσο για τη μορφή όσο και για αιτήματα  και τρόπους πάλης.

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ   ΟΧΙ
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου