Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αναφορά του Συλλόγου στην Εισαγγελία

Tην Πέμπτη 19/7 το Δ.Σ. του Συλλόγου ,συνοδευομενο από τον δικηγόρο, πήγε και κατέθεσε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Μεσολογγίου αναφορά για την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούμε και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι .Εκτός από την αναφορά κατατέθηκαν  τα προγράμματα με το προσωπικό ασφαλείας καθώς και η ανακοίνωση-κάλεσμα των φορέων της πόλης.
Η εισαγγελέας  εξέφρασε τη κατανόηση της στα προβλήματα μας και δήλωσε ότι θα κάνει άμεσα τις ενέργειες που προβλέπονται .
Πιο κάτω διαβάστε την αναφορά :

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κου ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Παναγιώτη Νικολόπουλου, ως Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, κατοίκου Μεσολογγίου.

 

Χ  Χ  Χ  Χ  Χ  Χ  Χ  Χ


 Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα, είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου. 
Με την ως άνω ιδιότητα μου, κρίνω ως επιβεβλημένο να σας ενημερώσω ότι, οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου,  μεταξύ των οποίων συγκαταλέγομαι και ίδιος, σε γενική συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε τον μήνα Μάιο, αποφασίσαμε να ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα μας της επισχέσεως εργασίας, ήδη από την 14-5-2012. Σε νεότερη γενική συνέλευση που συγκλήθηκε την 13-6-2012, αποφασίσαμε την συνέχιση της επισχέσεως εργασίας, μέχρις ότου μας καταβληθούν στο σύνολό τους τα οφειλόμενα δεδουλευμένα για τους μήνες Ιανουάριο 2012 μέχρι και σήμερα.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εργάζονται πλέον απλήρωτοι και να πραγματοποιούν νυχτερινές βάρδιες και βάρδιες σε αργίες χωρίς να πληρώνονται και  το χειρότερο,  γνωρίζοντας ότι δεν θα πληρωθούν. Σημειωτέον ότι, η διοίκηση του Νοσοκομείου λόγω της έλλειψης  προσωπικού, μας υποχρεώνει στην εκτέλεση καθηκόντων και εργασίας, γνωρίζοντας ότι ουδέποτε θα αμειφθούμε για την εργασία αυτή, αφού τα κονδύλια του νοσοκομείου δεν επαρκούν.     
Στο πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί και η απαξίωση των συνθηκών εργασίας. Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπως και πολλά νοσοκομεία της χώρας, παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε υλικά, με συνέπεια να αναγκαζόμεθα να προμηθευόμαστε υλικά για την προσωπική μας ασφάλεια, με ίδιες δαπάνες, όπως και ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, με συνέπεια να υποχρεούμαστε, όπως προανέφερα, σε υπερωρίες και πρόσθετες εφημερίες, εξοντωτικές, που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την προσωπική μας υγεία, όσο και την υγεία των πολιτών. Οι χώροι εργασίας εντός του Νοσοκομείου είναι ακατάλληλοι και ανθυγιεινοί, και το πρόβλημα επιτείνεται από την πληθώρα ασθενών που επισκέπτονται καθημερινά το νοσοκομείο ή νοσηλεύονται σε αυτό.   
Η διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο καλή πρόθεση και να έχει, αδυνατεί να εξεύρει λύση στο πρόβλημα αυτό, μεταθέτοντας τις όποιες ευθύνες στο Υπουργείο Υγείας και στους αρμόδιους, χωρίς όμως, μέχρι σήμερα, να έχει δοθεί λύση στα ζητήματα που μας απασχολούν ως εργαζομένους, ή έστω να μας έχει υποβληθεί κάποια συγκεκριμένη πρόταση από τους ιθύνοντες. 
Εμείς από την πλευρά μας, αν και ασκούμε, όπως σας προανέφερα το νόμιμο δικαίωμα μας της επισχέσεως εργασίας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του κοινωνικού έργου που επιτελούμε και της ευθύνης μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, σκεπτόμενοι ως λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι, και μη θέλοντας να καταρρεύσει το σύστημα της δημόσιας υγείας στην χώρα μας, προχωρήσαμε ως Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, στην κατάρτιση πινάκων ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, τους οποίους πίνακες ανανεώνουμε, ανά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μένουν κενές βάρδιες στο νοσοκομείο λόγω της επίσχεσης εργασίας.
Τους πίνακες αυτούς που συντάσσουμε με δική μας πρωτοβουλία, τους γνωστοποιούμε, τόσο στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους αναρτάμε σε εμφανές σημείο του νοσοκομείου, ώστε να τελούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε γνώση του προσωπικού που πραγματοποιεί βάρδια στο νοσοκομείο κατά τις αντίστοιχες ημεροχρονολογίες.
Με την παρούσα αναφορά μας, εκθέτοντας τους επιτακτικούς λόγους που μας οδήγησαν στην άσκηση του δικαιώματος μας της επισχέσεως εργασίας, Σας γνωστοποιούμε επιπλέον, και επισυνάπτουμε στην παρούσα,  τους καταρτισθέντες πίνακες του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, προς γνώση Σας και αποσκοπώντας στην ενημέρωση τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι σκοπός είναι να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας και να εκτελέσουμε το καθήκον μας σε κάθε περίπτωση με ευσυνειδησία.            


Μεσολόγγι,  13-7-2012

Για τον Σύλλογο Εργαζομένων Γ.Ν. Μεσολογγίου

Ο αναφέρων

(ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου