Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγέλλουμε την συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στους δύο συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ,  Χρήστο Βαγενά και Ελένη Μανουρά.

Οι συνάδελφοι υλοποιούσαν, μαζί με πολλούς άλλους, την απόφαση του σωματείου τους για κατάληψη τριών περιφερειακών υποκαταστημάτων, καθώς και των κεντρικών του ΕΦΚΑ. Η σύλληψή τους έγινε με αιτιολογία τη συμμετοχή τους στην περιφρούρηση της κατάληψης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο, που βρισκόταν στην 12η μέρα της και διώκονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται για εργαζόμενους το ιδιώνυμο που ψήφισε πρόσφατα ως μνημονιακό  προαπαιτούμενο η κυβέρνηση για να κάμψει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Αυτό το γεγονός έρχεται ως συνέχεα  της περιβόητης τροπολογίας Γεροβασίλη για την κήρυξη απεργίας και των ενεργειών του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος με την κλίση σε απολογία πολιτικών προσώπων  και αγωνιστών διαφόρων κινημάτων όπως αυτό ενάντια στους πλειστηριασμούς. Επίσης η ύπαρξη ανθρώπων της Ασφάλειας σε εκδηλώσεις σωματείων (π.χ. συνέδρια).   Πρακτικές που μας γυρίζουν  σε πολύ σκοτεινούς χρόνους.

Ο αυταρχισμός και η αστυνομική αυθαιρεσία είναι για τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τον νεοφιλελευθερισμό το απαραίτητο συμπλήρωμα της βαθιάς λιτότητας και των ακραίων περικοπών που μας ετοιμάζουν μετά την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια.

Απαιτούμε την απαλλαγή των συναδέλφων Χρήστου Βαγενά και Ελένης  Μανουρά από κάθε κατηγορία! 

Ζητάμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών νομοθετημάτων.

Καλούμε σε συμπαράσταση όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και των συνδικάτων τους γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας ! 


ΤΟ  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου