Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

                       Αθήνα, 5.10.2018

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
Αριθμ. Πρωτ.: 933


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει σε βάρος πολιτών που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Συγκεκριμένα:
Πριν από λίγες μέρες (25/09/18) είχε προγραμματιστεί στην Αθήνα, η δίκη τριών αγωνιστών για την αντίσταση τους στην διενέργεια πλειστηριασμών και μετά από επίθεση των ΜΑΤ στις 14/3/2018. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 19/12/2018.
Στο Βόλο, 20 αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κωνσταντινίδης Φίλιππος, καλούνται να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών.
Στη Θεσσαλονίκη ο Ηλίας Σμήλιος, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, και πρώην μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παραπέμπεται σε δίκη με βαριές κατηγορίες.
Πριν λίγες μέρες (26/9/18) κλήθηκε να απολογηθεί από το “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” της ΓΑΔΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ένας ακόμη νεολαίος με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.  Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας καλείται ξανά για να απολογηθεί, στις 9/10/18, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του Fund με έδρα την Λιβερία. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται συνιστούν “ιδιώνυμο” αδίκημα με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος με πρόσφατη ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να χρησιμοποιεί αστυνομικούς υποδυόμενους τους εικονολήπτες και τεχνικούς Μ.Μ.Ε. για να καταγράφει τους διαδηλωτές προκειμένου να προχωρά σε διώξεις εναντίον τους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους θιασώτες της υφαρπαγής λαϊκής περιουσίας να σταματήσουν τις διαδικασίες ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα εναντίον των πλειστηριασμών.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ταγμένη ανέκαθεν υπέρ του δίκαιου αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και της περιουσίας των πολιτών, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους διωκόμενους αγωνιστές.

Αγωνιζόμαστε μαζί με όλο το λαό για:

·        Να καταργηθεί τώρα το “Ιδιώνυμο”
·        Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
·        Να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
·        Πραγματική προστασία της Λαϊκής Κατοικίας και Περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς Τράπεζες, Κράτος, Δήμους και Ταμεία.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου