Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3/12/15



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                             

                   ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

-Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα σε αγρότες και επαγγελματίες πλάι στο νέο ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

-Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα δημιουργήσουν πρωτοφανή αδιέξοδα σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.

-Το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.Την ίδια ώρα, που δίνουν άφεση αμαρτιών σε αυτούς που καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, προωθούν μέτρα για το μοίρασμα της φτώχειας μεταξύ των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Η Γενική Απεργία στις 3 Δεκέμβρη 2015, μετά την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, αποτελεί ένα ακόμα σταθμό στον αγώνα του λαού και των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών,για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να αποτρέψουμε την ψήφιση του νέου μισθολογίου της λιτότητας.

  Τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα, με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Υπάρχει διέξοδος και αυτή περνάει μέσα από την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων αλλά και τη διαγραφή του χρέους.

Ο πολύμορφος αυτός αγώνας θα κλιμακωθεί με στόχο να ανατραπεί η αντιλαϊκή Κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Την ημέρα της απεργίας σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο Μεσολόγγι στο Εργατικό κέντρο και ώρα 10.30 πμ

 Όλοι και Όλες συμμετέχουμε δυναμικά στα Συλλαλητήρια

Η δική μας απάντηση θα είναι
ΔΥΝΑΜΙΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ-ΜΑΖΙΚΗ
                               
                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΝΤ ΑΔΕΔΥ
                                                                             Ο Πρόεδρος
                                                                        Γαλατάς Θανάσης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου