Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ....







Το αίτημα για ικανοποίηση των αιτημάτων του Νίκου Ρωμανού αγκαλιάζει πλατιά κομμάτια της κοινωνίας. Δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει στο θέμα Ρωμανού και ότι πρέπει να δείξει πυγμή. Όσοι ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, ίσως ψηφίζετε πασοκνδχρυσήαυγήποταμι, απλώς ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ. Δεν μπορώ να γίνω πιο ευγενικός.

Θεωρήσατε το Ρωμανό επικίνδυνο εγκληματία και δεν είπατε τίποτα για τον Αντώνη Καντά που καταχράστηκε μίζες ύψους 14 εκ. ευρώ από τα εξοπλισιτκά προγράμματα και που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος με τα λεφτά στην τσέπη.

Θεωρήσατε πως ο Ρωμανός αποτέλεσε κίνδυνο για την περιουσία και τις καταθέσεις σας και δεν είπατε τίποτα για τον Άρη Φλώρο και τον Βασίλη Μηλιώνη (ιδιοκτήτες των Energa και Hellas Power, των δύο εταιριών ενέργειας) που έκλεψαν απ' το δημόσιο 270 εκ. ευρώ,

Τσινήξατε με την περίπτωση διαφυγής του Ρωμανού, κατάπιατε τη γλώσσα σας όμως με την οργανωμένη φυγή Χριστοφοράκου.

Τσαντιστήκατε με τον Ρωμανό, όχι όμως και με το πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Αντρέα Παπαμιμίκο που τσέπωσε 2,5 εκ. ευρώ από το Ελληνικό δημόσιο στήνοντας ΜΚΟ για την "ειρήνευση στην Ανατολική Ευρώπη".

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ, σαν κοινωνικό σώμα, γιατί "έχετε αφορμίσει και εκχέετε δυσώδες πύον".

Ίσως είναι αυτό που λέει ο Σέρεν Κίρκεγκορ: "Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός".

Ίσως πάλι είναι αυτό που λέει ο Αλμπέρ Καμύ: "Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει".

Με άλλα λόγια είναι ο φθόνος για το ότι ένας πιτσιρικάς διδάσκει αξιοπρέπεια και αντοχή, ανθρώπους οι οποίοι όταν έτρωγαν τη σφαλιάρα συνήθισαν τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια, να γυρνάνε και το άλλο μάγουλο. 

Είναι το μίσος προς κάθε τι που θυμίζει άνθρωπο. Το μίσος για τον φοιτητή, για τον μετανάστη, για τον εκπαιδευτικό, για τον άνεργο που μπαίνει στο μετρό χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Είναι το πισωγύρισμα της Ελλάδας στο σκότος όταν στη Νορβηγία δίνεται το δικαίωμα στον Μπρέιβικ με 77 δολοφονίες να σπουδάζει, αλλά στον Ρωμανό όχι.

Είναι η εκδικητικότητα της εξουσίας που δεν θέλει να δει τον σπόρο του Δεκέμβρη να αναπτύσσεται. Και που θέλει να κόψει από τη ρίζα αυτόν που θα θελήσει να την τσαλακώσει.

Είναι ότι ένας πιτσιρικάς δημιουργεί τρόμο στο κράτος τρομοκράτη και επιστρατεύουν ορδές από χιλιάδες ψυχανώμαλους ματατζήδες για τις επόμενες διαδηλώσεις.

Είναι ότι η δημοκρατία τους ζέχνει φασισμό.

Είναι ότι θα σας πείσουν και πάλι "για τους κουκουλοφόρους που θα θέλουν να κάψουν την Αθήνα". Με μια διαφορά από το 2008: Η συσσωρευμένη οργή από την κρίση θα απελευθερώσει πολλαπλάσιες δυνάμεις συγκρινόμενη με τον Δεκέμβρη του '08. Νομοτελειακά. Ας ξέρουν λοιπόν ότι όσοι σκάβουν τον λάκο του Ρωμανού, αυτή τη φορά δεν θα βρεθεί μέσα μόνος ένας πιτσιρικάς. Νομοτελειακά και αυτό.

ΒΓΑΛΕ λοιπόν ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ, διότι δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα στα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας.

Ο Νίκος Ρωμανός - παρά τις κάθετες διαφωνίες μας με τον τρόπο δράσης του - μπαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τη χαμένη αξιοπρέπεια μιας νεολαίας που έχει βιαστεί κατά συρροή. Αν δεν θέλετε να τον στηρίξετε τουλάχιστον ΒΓΑΛΤΕ το ΣΚΑΣΜΟ (και είμαι πολύ ευγενικός όταν τα λέω αυτά).

                                               Για την αντιγραφή…  και προσυπογράφοντας....

                                                                 Δημήτρης Τουμαράς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου