Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 13/12/12



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/12/12  Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου  Εργαζομένων  στην οποία παραβρέθηκε και αντιπροσωπία της ΠΟΕΔΗΝ.
Πριν την έναρξη της Γεν. Συνέλευσης δόθηκε συνέντευξη τύπου για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει  το νοσοκομείο. Στη συνέντευξη εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. μίλησαν ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας καθώς και εκπρόσωπος της ΕΙΝΝΑ .                                                   
Tα θέματα που απασχόλησαν την Συνέλευση ήταν:
-Oι ελλείψεις υλικού(υγειονομικού ,αντιδραστηρίων ,καθημ. χρήσης).Τραγικό παράδειγμα  η κατάσταση με τη θέρμανση.
μη έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού από το Υπουργείο με συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης.
  οργανισμός του νοσοκομείου και οι ελλείψεις σε θέσεις  σε σχέση με τους υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα. Αυτό σε συνάρτηση με  τη μη έγκριση της τροποποίησης που το ίδιο το νοσοκομείο έχει ζητήσει από το Υπουργείο ,το νέο οργανισμό που προβλέπεται να εκδοθεί για το νέο νοσοκομείο στο Αγρίνιο και το πογκρόμ που εξαπολύει η κυβέρνηση ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους.
-Η μη πληρωμή δεδουλευμένων σε όλο το προσωπικό. Κάτι που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις για το επικουρικό προσωπικό (γιατρούς και υπολοίπους εργαζομένους) που θα κάνουν γιορτές χωρίς να πληρωθούν.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι η συστηματική απαξίωση των υπηρεσιών υγείας ( ειδικότερα του νοσοκομείου) σε όλους τους τομείς παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ακολούθησε συζήτηση και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσεων του συλλόγου για το επόμενο διάστημα:
-Συνέχεια στη προσπάθεια συντονισμού με πρωτοβάθμια σωματεία  και πολίτες  στον αγώνα  ενάντια στη συρρίκνωση των παροχών υγείας.
- Προσπάθεια  για  συντονισμό της  δράσης μας με τα σωματεία της 6ης Υ.Π.Ε.  Κάλεσμα για κοινή  συνεδρίαση των Δ.Σ. των συλλόγων  προκειμένου να καθορίσουμε τις δράσεις μας σε επίπεδο περιφέρειας. Θα αποσταλεί σε όλα  τα Δ.Σ. πρόσκληση  για κοινή συνεδρίαση μέσα στο 1ο  δεκαήμερο του  Ιανουαρίου .
-Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας και προσπάθεια πίεσης προς ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ για ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ συλλαλητήριο στην Αθήνα μέσα στον Ιανουάριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου