Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τετάρτη 27/06 η  διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας  πήγε στο ακτινολογικό και απαίτησε από την εργαζόμενη που ήταν προσωπικό ασφαλείας να κάνει μια ακτινογραφία σε εξωτερικό ασθενή με παραπεμπτικό του ΙΚΑ απειλώντας ότι θα πάρει τηλέφωνο τον εισαγγελέα και λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι θα κλείσουν το νοσοκομείο με αυτά που κάνουν».
Όσο αφορά το πρώτο θα θέλαμε να πούμε στη διευθύντρια τα εξής:
1)Οι εργαζόμενοι στο ακτινολογικό ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία και αν είχε πρόβλημα με τους συναδέλφους θα έπρεπε να απευθυνθεί είτε στο προϊστάμενο του τμήματος, είτε στη διευθύντρια του ακτινολογικού (η οποία έχει δώσει σαφή κατεύθυνση για τους εξωτερικούς ασθενείς), είτε στον  ισότιμο με αυτή διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας στην οποία ανήκει το τμήμα  τηρώντας ως όφειλε τις αρχές λειτουργίας και όχι δίνοντας διαταγές και απειλώντας.
2) Ως διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας όφειλε να γνωρίζει (ως προϊσταμένη της Διοίκησης) ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα film του ακτινολογικού λόγω της μη ύπαρξης σύμβασης(όπως και σε μια σειρά αλλά υλικά).
3)Δεν συμβαδίζει ,με αυτή τη συμπεριφορά, το γεγονός ότι μετά αυτό το περιστατικό ξαναπήγε στο ακτινολογικό και ζήτησε από τον συνάδελφο να βγάλει μια ακτινογραφία σε μια γνωστή της μαθήτρια.
4)Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποια είναι η θέση του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ  στο γεγονός ότι η διευθύντρια προσυπογράφει περικοπές στα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ των εργαζομένων παραβαίνοντας βασικούς νόμους του εργατικού δικαίου.
Όσο αφορά το δεύτερο ,δηλαδή ότι οι εργαζόμενοι θα κλείσουν το νοσοκομείο με αυτά που κάνουν(δηλαδή τη διεκδίκηση  πληρωμής των δεδουλευμένων τους) κάτι που αναπαράγεται και από άλλους θέλουμε να πούμε τα εξής:
-Την περικοπή του προϋπολογισμού του νοσοκομείου  σχεδόν στο μισό δεν το κάναμε εμείς αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι της. Κατά συνέπεια αν δεν υπάρχουν υλικά (film-υγειονομικό υλικό κ.α..) δεν φταίμε εμείς αλλά άλλοι για τους οποίους δεν βγάζει άχνα.

Δεν έχουμε δει τόσα χρόνια που ασκεί τα καθήκοντα της διευθύντριας τέτοια τοποθέτηση για αυτούς που οδήγησαν τα πράγματα εδώ.
-Ότι δουλεύουμε καταπατώντας κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας και επαγγελματικού δικαιώματος σε βάρος μας διατηρώντας μαζί με την Ιατρική Υπηρεσία σε υψηλά επίπεδα την παροχή υπηρεσιών υγειάς προς τους πολίτες είναι γνωστό (ειδικά σε όσους έλαχε να χρειαστούν τις υπηρεσίες μας).
Αυτό που ξεχνά η διευθύντρια μιας και αναφέρεται στον εισαγγελέα είναι ότι από το 2009 έχουμε καταθέσει εξώδικο στο οποίο συνειδητά δεν δώσαμε συνεχεία για τις συνθήκες εργασίας μας από τις κατά εξακολούθηση αυθαιρεσίες των Διοικήσεων.
Τελειώνοντας θα θέλαμε ξανά να πούμε στους πολίτες τα εξής:
Ζητάμε συγνώμη για τη ταλαιπωρία σας.
Ο αγώνας μας δεν έχει σχέση μόνο με τη περικοπή κάποιων χρημάτων αλλά έχει άμεση σχέση με το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους πολίτες. Σήμερα κόβουν χρήματα από εμάς-χθες φάρμακα από όλους μας-αύριο  τι;

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΟ - ΔΩΡΕΑΝ-ΙΣΟΤΙΜΟ
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ.Ν.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου